Početna
 

Sudjelovanje Povjerenstva na Konferenciji Europske mreže za javnu etiku u Ljubljani

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sudjelovalo je dana 04. listopada 2023.g. na Konferenciji o jačanju integriteta javnog sektora i borbi protiv neprimjerenog utjecaja u demokratskim društvima održanoj u Ljubljani u suorganizaciji Mreže za javnu etiku i Komisije za preprečevanje korupcije Republike Slovenije koja je ujedno bila i pokrovitelj navedenog događaja.

Sudjelovanje na predmetnoj Konferenciji predstavlja nastavak suradnje utemeljitelja Europske mreže za javnu etiku, među kojima je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, te neovisnih tijela za prevenciju i borbu protiv korupcije u naknadno pridruženim državama članicama Mreže.

Dana 05. listopada 2023.g. održana je plenarna sjednica Mreže na kojoj su kao predstavnici Povjerenstva sudjelovali predsjednica Povjerenstva, gospođa Aleksandra Jozić-Ileković, zamjenica predsjednice, gospođa Ines Pavlačić, glasnogovornica Povjerenstva, gospođa Mia Jurinić i tajnik Povjerenstva, gospodin Ivan Matić. Na predmetnom sastanku razmijenjena su iskustva i praksa u radu članova Mreže te su raspravljane teme od važnosti za rad Mreže i harmonizaciju javne etike na razini Europske Unije.