Početna
 

Posjet predstavnika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Komisiji za preprečevanje korupcije Republike Slovenije

Predstavnici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa posjetili su u četvrtak, 25. studenoga 2021.g. Komisiju a za preprečevanje korupcije Republike Slovenije. Nakon kratkog uvodnog predstavljanja nadležnosti i djelokruga rada Komisije od strane predsjednika Komisije g. Roberta Šumia, predstavljen je zakonodavni okvir i ovlasti koje Komisije za preprečavanje korupcije ima u području integriteta obveznika te postupci i sudska praksa u slučaju povrede integriteta. Također su razmijenjena iskustva i praksa u navedenom području, a predsjednica Povjerenstva gđa Nataša Novaković izložila je promjene koje donosi prijedlog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa, posebice u području integriteta i načela obnašanja dužnosti.

Dogovoren je nastavak i jačanje daljnje suradnje te je izražena volja za razmjenom iskustava i u pogledu provjere podataka iz imovinske kartice obveznika.