Početna
 

Posjet predstavnika Povjerenstva Agenciji za sprječavanje korupcije Republike Srbije

Predstavnici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bili su 15. i 16. studenoga 2021.g. u dvodnevnoj posjeti Agenciji za sprječavanje korupcije Republike Srbije, koja se održala na temu etike i integriteta, sukoba interesa te prijave i provjere imovine dužnosnika. S obzirom na izmjene zakonodavnog okvira u obje države, naglasak je bio na razmjeni iskustava i dobre prakse te raspravi o mjerama prevencije korupcije.

U Republici Srbiji regulirano je i područje lobiranja te su se predstavnici Povjerenstva ovom prilikom upoznali o navedenoj zakonskoj regulativi, što će Povjerenstvo koristiti u svom daljnjem radu, obzirom da su predstavnici Povjerenstva članovi radne skupine za izradu zakona kojim će se regulirati lobiranje pri Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Na području međunarodne suradnje dogovoren je nastavak suradnje, a posebice u kontekstu aktivnosti Mreže "Network of Corruption Prevention Authorities", obzirom da Agencija za sprječavanje korupcije predsjedava, a Povjerenstvo je dopredsjednik u aktualnom mandatu predsjedavanja navedene Mreže.  

Između predstavnika Povjerenstva i Komisije dogovoren je uzvratni posjet predstavnika Agencije te nastavak dosadašnje vrlo uspješne suradnje.