Početna
 

Najava međunarodne konferencije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u Zagrebu dana 09. i 10. 11. 2022.

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jedan je od osnivača Europske mreže za javnu etiku, tijela čiji je cilj promicanje kulture javnog integriteta i pronalaska najboljih zakonodavnih rješenja te usklađivanja  na razini država članica Europske unije vezano uz navedenu tematiku.

Upravo s navedenim ciljem Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ima čast biti domaćin konferencije na temu pravne i etičke opravdanosti regulacije tranzicije javnih dužnosnika iz javnog u privatni sektor (revolving doors) i perioda hlađenja (cooling-off period) koja će se održati 09. studenog 2022.g. u 9:30 sati u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva, Trg Marka Marulića 21.

Na Konferenciji će prisustvovati predstavnici deset država članica EU, utemeljitelja mreže (Republika Austrija, Kraljevina Belgija, Republika Hrvatska, Republika Francuska, Republika Italija, Republika Litva, Republika Malta, Republika Rumunjska, Republika Češka i Republika Slovenija) koji će idućeg dana, 10. studenog 2022.g. potpisati Povelju Mreže.

Uvodne govore će održati Ministar pravosuđa i uprave, gospodin Ivan Malenica te predsjednica Povjerenstva, gospođa Nataša Novaković dok će u ulozi govornika sudjelovati gospodin Drago Kos, predsjedatelj Radne skupine OECD-a za podmićivanje, gospodin Christian Linder, predstavnik iz Europske komisije te gospođa Monika Olsson, potpredsjednica GRECO-a nakon čega će uslijediti i panel na navedene teme.

Dokument/i: