Početna
 

Međunarodna konferencija u Šibeniku, 15-16. listopada 2018.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, gđa Nataša Novaković i zamjenik predsjednice g. Davorin Ivanjek te predstavnici iz Ureda Povjerenstva sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "Jačanje transparentnosti i odgovornosti radi osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije" koja je održana 15. i 16. listopada 2018.g. u Šibeniku.

Konferencija je organizirana od strane Ministarstva pravosuđa u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe, zajedno sa Skupinom država protiv korupcije Vijeća Europe (GRECO) s ciljem promicanje nacionalnih antikorupcijskih mehanizama i javne transparentnosti te poticanja konstruktivne rasprave o načinima jačanja transparentnosti i odgovornosti u javnom i privatnom sektoru u borbi protiv korupcije. Konferencija je okupila više od 250 stručnjaka iz različitih regija svijeta.

Predsjednica Povjerenstva sudjelovala je kao jedan od panelista na Konferenciji te je tom prilikom istaknula važnost rada na izgradnji i zaštiti integriteta obveznika te nužnost izrade kvalitetnog nacionalnog zakonodavnog okvira koji uređuje područje sukoba interesa kao važnog dijela antikorupcijske politike.

Na Konferenciji je predsjednica Povjerenstva potpisala i Deklaraciju kojom se pokreće međunarodna mreža nacionalnih tijela za suzbijanje korupcije kojom se promiče sustavno prikupljanje, upravljanje i razmjenu informacija i dobre prakse između nacionalnih tijela zaduženih za sprječavanje i borbu protiv korupcije.