Početna
 

Inicijativa "Network for integrity", Mexico City, 10. 11. prosinca 2018.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković, i članica Povjerenstva, Tatijana Vučetić, sudjelovale su dana 10. i 11. prosinca 2018.g., u Mexico Cityju, na drugoj Plenarnoj sjednici Inicijative „Network for Integrity“, u organizaciji Nacionalnog instituta za transparentnost, pristup informacijama i zaštiti osobnih podataka Sjedinjenih Meksičkih Država.

Radionica je okupila predstavnike tijela iz područja borbe protiv korupcije, kao i međunarodne stručnjake iz raznih međunarodnih organizacija, kao što su OECD, UN i IMF, te nezavisne stručnjake iz područja borbe protiv korupcije.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa aktivno sudjeluje u ovoj inicijativi od 2016.g., a na drugoj Plenarnoj sjednici članovi Inicijative su raspravili Izvješće rada Mreže u razdoblju 2016. – 2018., kao i izabrali predsjednika i podpredsjednika Mreže za novo mandatno razdoblje.

Predsjednica Povjerenstva održala je prezentaciju u sklopu Panela „Strategije promicanja etike u javnom sektoru“, u kojem je predstavila sustav promicanja etičnog postupanja obveznika i službenika u javnom sektoru Republike Hrvatske. Predsjednica je pritom predstavila rad Povjerenstva, kao dijela navedenog sustava, s naglaskom na postojeću praksu i odluke u kojima se obveznici upućuju na obvezu postupanja sukladno načelima obnašanja dužnosti, kao i na preporuke iz IV. evaluacijskog kruga GRECO-a za Republiku Hrvatsku, u kojima se između ostalog traži izrada i implementacija kodeksa ponašanja za saborske zastupnike, suce, državne odvjetnike, lokalnu razinu vlasti i upravljače javnih tvrtki.