Početna
 

Priopćenje o odlukama donesenim na radnom sastanku Povjerenstva

Povodom učestalih medijskih upita, ovim putem obavještavamo zainteresiranu javnost da je Povjerenstvo je na danas održanom radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv obveznika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora i Zdravka Marića, ministra financija, kao i sadržaj objavljenih iskaza gđe Martine Dalić, g. Ante Ramljaka i g. Zorana Besaka danih USKOK-u u slučaju tzv. „Lex Agrokor“ te donijelo sljedeće odluke.

U predmetu obveznika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog obveznika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv obveznika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018.g., zaprimljena protiv obveznika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog obveznika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv obveznika Bože Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18.

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na obveznika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv obveznika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja.

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa