Početna
 

Izvješće o provedenoj edukaciji dužnosnika Osječko-baranjske županije

Povjerenstvo je u sklopu provedbe jedne od svojih osnovnih nadležnosti, 12. studenog 2013. godine u Velikoj vijećnici županijske skupštine u Osijeku, održalo edukaciju obveznika lokalne i regionalne razine Osječko–baranjske županije.

 

Edukaciji se odazvao veliki broj pozvanih obveznika koji su svojim aktivnim sudjelovanjem u raspravi o temama sukoba interesa i problemima sa kojima se u praksi susreću prilikom podnošenja imovinskih kartica i primjeni pojedinih odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Povjerenstvu dali dobar poticaj i smjernice za daljnji rad u promicanju načela obnašanja javnih dužnosti i dobrih praksi postupanja u javnom interesu.

 

Na temelju povratnih informacija dobivenih od strane samih obveznika ali i službenika iz stručnih službi, Povjerenstvo je steklo saznanja o dijelovima obrasca imovinske kartice, kao i o dijelovima Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji izazivaju najviše dvojbi u njihovom tumačenju i primjeni. Te spoznaje Povjerenstvo će ugraditi u smjernice i upute o popunjavanju obrasca imovinske kartice, kao i smjernice i upute, vezano za pojedine odredbe Zakona.

 

U nastojanju da se kroz program i temu edukacije Povjerenstvo u što većoj mjeri približi obveznicima, davanjem odgovora i mišljenja o pitanjima i problemima koji za obveznike proizlaze iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Povjerenstvo će upravo zahvaljujući iskustvu sa edukacije u Osječko – baranjskoj županiji, u budućim edukacijama veći dio vremena predvidjeti za raspravu i odgovore na pitanja koja obveznici u okviru edukacije imaju potrebu uputiti Povjerenstvu na licu mjesta.

 

Ovim putem Povjerenstvo se zahvaljuje svim sudionicima provedene edukacije u Osječko – baranjskoj županiji.

 

Povjerenstvo planira slijedeću edukaciju provesti u Istarskoj županiji, dana 29. Studenog 2013.g. Plan i program ove edukacije, kao i prateći materijali su u izradi te će biti objavljeni na Internet stranici Povjerenstva.

               
                                                                                                                                         Predsjednica Povjerenstva

                                                                                                                                          Dalija Orešković