Početna
 

U Šibeniku održana edukacija za dužnosnike Šibensko-kninske županije

U srijedu, 13. listopada 2021.g. u Šibeniku je održana edukacija za obveznike Šibensko-kninske županije. Edukaciji su uz župana Marka Jelića, zamjenicu župana Iris Ukić Kotarac i zamjenika župana Ognjena Vukmirovića prisustvovali gradonačelnici, općinski načelnici i njihovi zamjenici koji dužnost obnašaju u Šibensko-kninskoj županiji. Obveznike je uvodno pozdravio župan Marko Jelić koji je istaknuo kako svi moraju gajiti kulturu sprječavanja sukoba interesa te da to ne smije biti posao samo Povjerenstva, već odraz kulture društva koje, kao takvo, mora razvijati samokorektivne elemente i na taj način mijenjati svoju suštinu nabolje. Župan je istaknuo da smatra da su značajno napredovali zahvaljujući aktivnostima Povjerenstva, međutim, zakonska rješenja koja su trenutno na snazi, u jednom svom dijelu su ograničavajuća za normalno funkcioniranje te je potrebno na njima poraditi.

obveznicima se uvodno obratila i predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković koja je istaknula da je educiranje obveznika jedna od osnovnih obveza Povjerenstva i naglasila  kako je Povjerenstvo uvijek na usluzi obveznicima te je obveznicima uvijek bolje obratiti se Povjerenstvu nego se dovesti u situaciju da se protiv njih vodi postupak. Predsjednica je također navela kako je trenutno u javnoj raspravi novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Nakon uvodnih riječi župana i predsjednice Povjerenstva, uslijedile su prezentacije zamjenika predsjednice Povjerenstva Davorina Ivanjeka o osnovnim obvezama koje za obveznike proizlaze iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa te Filipa Štefana, voditelja Odjela za provjeru imovinske kartice i vođenje registara, koji je ukazao na najčešće pogreške prilikom ispunjavanja imovinskih kartica.