Početna
 

Održana edukacija u Koprivnici za obveznike Koprivničko-križevačke županije

Dana 22. studenog 2023.g., u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održana je edukacija obveznika s područja Koprivničko-križevačke županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica.
Edukacija je bila namijenjena županima, gradonačelnicima, načelnicima, predsjednicima i članovima uprave, direktorima trgovačkih društava, u kojima jedinice lokalne samouprave i područne (regionalne) samouprave imaju većinski udio ili su njihovi osnivači, kao i ostalima koji su stupanjem na snagu postali obveznici Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Edukacija Povjerenstva se u Koprivnici održala drugu godinu zaredom, što je pohvalio i župan Darko Koren u uvodnom govoru u kojem je istaknuo važnost preventivnih i edukacijskih aktivnosti  koje imaju veliku ulogu u sprječavanju potencijalnih sukoba interesa.

Zahvalu Županiji na pomoći u organizaciji izrazila je predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković koja je istaknula da je Zakon uspostavio novi krug obveznika te da su edukacije ovog tipa interaktivni alat u kojem svi dionici mogu iznijeti svoja zapažanja na temelju kojih se sustav može i dodatno unaprijediti.

Zamjenica predsjednice Povjerenstva Ines Pavlačić prisutne je pobliže upoznala s odredbama Zakona te primjerima iz prakse, a savjetnik Igor Košutić sa pravilnim  popunjavanjem obrasca imovinske kartice.

Sudionici su u konstruktivnoj raspravi razmijenili svoja iskustva.

 

Fotografije preuzete sa službenih stranica Koprivničko-križevačke županije