Početna
 

Održana edukacija u Gospiću za obveznike Ličko-senjske županije

Dana 30. studenog 2023. u sjedištu Ličko-senjske županije u Gospiću održana je edukacija obveznika s područja Ličko-senjske županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica.

Edukacija je bila namijenjena županu, gradonačelnicima, općinskim načelnicima i njihovim zamjenicima, predsjednicima i članovima uprave trgovačkih društava u kojima jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju većinski udio ili su njihovi osnivači, ali i članovima uprava trgovačkih društava i ravnateljima ustanova s područja Ličko-senjske županije kojima je država većinski osnivač, a imaju sjedište na području županije, kao i svim drugim osobama zainteresiranima za područje sukoba interesa.

Edukacija Povjerenstva u Gospiću održala se drugu godinu zaredom.

Prisutnima se obratio g. Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije koji se zahvalio Povjerenstvu što kroz edukacije upoznaje obveznike Zakona o sprječavanju sukoba interesa s važnim pitanjima koja su njime uređena, pri čemu je istaknuo da je edukacija održana po drugi puta u njegovom mandatu, te navodi kako obveznici već imaju određena znanja i iskustva u primjeni osnovnih odredbi navedenog Zakona. 

Članica Povjerenstva Nike Nodilo Lakoš prisutne je pobliže upoznala s odredbama Zakona te primjerima iz prakse, a savjetnica u Uredu Povjerenstva Andrijana Mijić Sedlar sa pravilnim popunjavanjem obrasca imovinske kartice.

Sudionici su u konstruktivnoj raspravi postavljali pitanja, iskazivali dvojbe te razmijenili svoja iskustva.