Početna
 

Izvješće o održanoj edukaciji u Osijeku

Povjerenstvo je u srijedu 7. studenoga 2018.g. održalo edukaciju za obveznike i rukovodeće državne službenike s područja Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije.

Prisutne obveznike uvodno je pozdravio zamjenik župana Osječko-baranjske županije, g. Goran Ivanović koji je tom prilikom istaknuo da često do povrede Zakona dolazi iz neznanja, a ne iz namjere te je u tom smislu ukazao na važnost održavanja redovitih edukacija kako bi se obveznici bolje upoznali s obvezama i ograničenjima propisanim Zakonom te kako bi se otklonile eventualne dvojbe oko primjene pojedinih zakonskih odredbi.

U ime Povjerenstva pristunima se obratila članica Povjerenstva, gđa Aleksandra Jozić Ileković te je održala izlaganje o važećim zakonodavnim rješenjima u području sukoba interesa.

Predstojnik Ureda Povjerenstva, g. Damir Kukavica održao je prezentaciju o načinu podnošenja imovinske kartice te ukazao na najčešće pogreške do kojih dolazi prilikom podnošenja istog.

Povjerenstvo zahvaljuje svim sudionicima edukacije na aktivnom sudjelovanju u raspravi te na iznesenim mišljenjima i konstruktivnim prijedlozima.