Početna
 

Okrugli stol u Koprivničko-križevačkoj županiji

U utorak 21. svibnja 2019.g. u prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održan je prvi u nizu okruglih stolova na temu „Sukob interesa u obnašanju dužnosti u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave" u suorganizaciji Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i Koprivničko-križevačka županija te u suradnji s Antikorupcijskim povjerenstvom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom zajednicom županija. Na okruglom stolu su uz domaćine, župana Darka Korena, zamjenika Ratimira Ljubića, županijske pročelnice i predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara, sudjelovali predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković, zamjenik predsjednice Povjerenstva Davorin Ivanjek, kao i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica, članovi županijskog Antikorupcijskog povjerenstva te općinski načelnici i njihovi zamjenici.

Cilj okruglog sola bio je poticanje rasprave o pojedinim pravima i obvezama iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji među obveznicima izazivaju najviše prijepora, ali i prikupljanje razmišljanja, iskustava i prijedloga obveznika na koje se navedeni Zakon primijenjuje.

Nakon konstruktivne rasprave o pojedinim normativim rješenjima, zaključeno je kako je nužno kontinuirano provoditi edukacije s ciljem boljeg upoznavanja obveznika s odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa, ali i sa svrhom pronalaženja zajedničkih prijedloga za unaprjeđenje sustava sprječavanje sukoba interesa te poboljšanje normativnog okvira za reguliranje sukoba interesa.