Početna
 

Sudjelovanje predstavnika Povjerenstva na OECD Global Anti-Corruption & Integrity Forumu 2023 i sastanku SPIO radne skupine

 

Dana 24. i 25. svibnja 2023.g. predsjednica Povjerenstva, Aleksandra Jozić-Ileković, i tajnik Povjerenstva, Ivan Matić, sudjelovali su na OECD-ovom Global Anti-Corruption & Integrity Forumu u Parisu. Na Forumu je održano niz panel rasprava koje su obuhvatile aktualne teme iz područja borbe protiv korupcije s naglaskom na jačanje suradnje između privatnog i javnog sektora u sprječavanju korupcije, razvijanje međunarodne suradnje te potrebu digitalizacije i korištenje novih tehnologija u otkrivanju i sprječavanju korupcije. Tijekom Foruma održan je i neformalni sastanak predstavnika Europske mreže za javnu etiku u cilju informiranja članova o daljnjim aktivnostima Mreže.

Dana 26. svibnja 2023.g. održan je sastanak radne skupine OECD-a Working Party of Senior Public Integrity Officials – SPIO, na kojem su predstavnici Povjerenstva kao članovi radne skupine sudjelovali u radu na pripremi nacrta dokumenta OECD Recommendation on Transparency and Integrity in Lobbing. Na sastanku su izložene aktivnosti tijekom Foruma, iskustva i zapažanja članova radne skupine te se raspravljalo o planovima i budućem radu radne skupine.