Početna
 

Obavijest o održavanju sjednica Povjerenstva

Nastavno na popuštanje mjera zaštite tijekom epidemije izazvane virusom COVID 19, Povjerenstvo će od sljedećeg tjedna nastaviti s redovitim održavanjem sjednica.

Zakonom o sprječavanju sukoba interesa propisano da je postupak pred Povjerenstvom otvoren za javnost te je Povjerenstvo u svom dosadašnjem radu svim zainteresiranim predstavnicima medija i drugim zainteresiranim osobama omogućavalo neograničeno prisustvovanje na sjednicama Povjerenstva.

Međutim,  zbog ograničenih prostornih kapaciteta Povjerenstva, a kako bi se osiguralo postupanje u skladu s Preporukama i uputama o broju i zadržavanju ljudi u zatvorenim prostorima prema kvadraturi istih, broj prisutnih predstavnika medija i drugih zainteresiranih osoba na sjednicama Povjerenstva privremeno je nužno ograničiti na ukupno četiri osobe po sjednici.

Prisutnost na sjednici omogućit će se onim predstavnicima medija ili drugim osobama koje žele prisustvovati na sjednici, a koji nakon objave dnevnog reda na mrežnim stranicama Povjerenstva, prvi obavijeste Povjerenstvo o namjeri prisustvovanja na sjednici. Svi ostali predstavnici medija, kojima nećemo biti u mogućnosti osigurati prisutnost na sjednici, moći će ostaviti diktafone i ostale uređaje za audio-snimanje u dvorani te istima snimati sjednicu.

Nakon objave dnevnog reda, obavijest o namjeri prisustvovanja na sjednici uz obavezno navođenje broja predstavnika pojedinog medija koji će prisustvovati na sjednici (maksimalno dvije osobe po medijskoj kući) potrebno je dostaviti na e-mail glasnogovornice Povjerenstva martina.jurisic@sukobinteresa.hr.

Svi predstavnici medija i druge zainteresirane javnosti koji iskažu interes za sudjelovanje na sjednici bit će pravovremeno obaviješteni je li im prisutnost na sjednici odobrena.

Obavještavaju se svi zainteresirani mediji da mogu dostaviti e-mail adresu na koju će se svima istovremeno dostavljati obavijest o objavi dnevnog reda na mrežnim stranicama Povjerenstva, neposredno nakon objave istog.