Početna
 

Izvješće o održanoj edukaciji u Splitu

U srijedu, 17. listopada 2018.g. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je edukaciju za obveznike i rukovodeće državne službenike koji dužnost obnašaju u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Prisutne obveznike uvodno je pozdravio g. Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije koji je podržao rad Povjerenstva te pozdravio održavanje edukacija, ali i ukazao na pojedine nelogičnosti u važećem zakonodavnom okviru.

Predsjednca Povjerenstva gđa Nataša Novaković istaknula je da u tijeku izrada novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa te ukazala na potrebu iznalaženja novih zakonodavnih rješenja koja bi predstavljala korak unaprijed u sprječavanju sukoba interesa i borbi protiv korupcije, ali je ukazala i na potrebu ukidanja pojedinih instituta koji su otežavajući za obveznike, a istima se ne postiže željena svrha.

Povjerenstvo zahvaljuje svim sudionicima edukacije na aktivnom sudjelovanju u raspravi te na iznesenim mišljenjima i konstruktivnim prijedlozima.